Окончателно – 12 г. затвор за побой и грабеж на мъж от Дом за стари хора

Ямбол, 3.06.2021

Върховният касационен съд остави в сила решение  на бургаските апелативни съдии, с което потвърждават 12-годишната ефективна присъда на мъж, извършил грабеж, придружен с тежка телесна повреда и последвала смърт на 80-годишен пенсионер. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален «строг» режим.

На 1 март 2020 година Недялко К. срещнал в блока си в квартал «Бенковски» в гр. Ямбол пострадалия Иван И., който живеел в “Дом за стари хора” в града. Възрастният мъж търсил свой познат в блока и помолил Недялко К. за помощ. Докато го развеждал по етажите и след като не намерили въпросния познат, подсъдимият решил да вземе парите на пенсионера, които той евентуално носи у себе си. За тази цел нанесъл няколко удара с ръка в областта на тялото и главата на пострадалия, в резултат на които той паднал на пода на етажната площадка. Недялко К. бръкнал в джоба му и от там взел тефтерче с поставени в него 200 лв., както и една кутия с цигари и избягал.

Възрастният мъж получил тежка черепно-мозъчна травма, довела до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, като в резултат на тази тежка телесна повреда е последвала и смъртта му в “Дом за стари хора” – гр. Ямбол, въпреки оказаната му квалифицирана медицинска помощ в МБАЛ “Д-р Иван Селимински”- гр.Сливен.

Постановеният съдебен акт на касационната инстанция, с който е оставено в сила решението на Апелативен съд – Бургас, е окончателен.

About the Author :

Leave a reply