Огнище на коронавирус сред персонала на социален дом в Маленово, потребителите са ваксинирани и сред тях няма заболели

Ямбол, 21.09.2021

Регистриран е епидемичен взрив сред персонала в Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в село Маленово, съобщи новият директор на Регионална здравна инспекция – Ямбол д-р Радостина Калчева. Инфектирани са шестима служители, от тях двама са хоспитализирани. Oбщо 30-те работещи в социалното заведение не са ваксинирани, тъй като многократно са отказали. Сред 60-те домуващи няма заболели, всички са имунизирани, уточни д-р Калчева. Под карантина е поставена и паралелка от 26 петокласници в ямболско училище, заради заболели три деца и учител.

На брифинг в областна администрация тя съобщи, че заболеваемостта в Ямболска област продължава да се покачва и достигна 412 на 100 000 души население, т.е. с близо 100 единици над средната от 315 за страната в момента.

През последните 24 часа има 42-ма новозаболели. В болници са приети 112 души, а 794 са на домашно лечение. На този етап има достатъчно Ковид – легла в лечебните заведения, допълни директорът на РЗИ – Ямбол.

Екипите на РЗИ днес получиха отличия за приноса им към ваксинационния процес в страната. Награден беше и общопрактикуващият лекар от Ямбол д-р Румен Марчев, който е ваксинирал 800 свои пациенти. Грамотите от името на здравния министър връчи областният управител Георги Чалъков.

About the Author :

Leave a reply