Овации за годишната продукция на Школата за народни танци при читалище „Съгласие”

IMG_7006ьШколата за народни танци при читалище „Съгласие1862” с ръководители Мая Тодорова и Румен Тодоров изнесе своята годишна продукция.  Концертът се състоя в петък и предизвика много емоции и овации сред публиката.
Освен като заключителен етап от работата през творчески сезон 2013/2014 година, концертът бе насочен и към това да покаже на гражданите на Ямбол, че танцът е пулс, ритъм, въздух, той е тембърът на живота, изражение на времето и движението, на щастието, радостта, тъгата.
На сцената танцуваха всички деца от Школата за народни танци – малка  и средна група,  концертен състав. Богатият репертоар бе разнообразен и с изпълненията на български народни песни /някои от децата в Школата, освен да танцуват, умеят и да пеят, и да свирят, особено атрактивен бе малкият гайдар в началото на концерта/.
„От българско, по-българско” е винаги по време на тези концерти – така беше и този път. Магията на българския фолклор продължава  да радва своите почитатели, красотата от цветове, шевици и багри, усмихнатите лица на децата, настроението, с което излизат на сцената и танцуват, неизменно  заразява публиката и тя се отплаща за видяното с горещи аплодисменти – най-голямата награда за положения труд и усилия на всички – и участници, и ръководители.

About the Author :