Обявени са 36 работни места в област Ямбол по програма „Старт в кариерата“

??????????????????????????????До 9 октомври включително бюрата по труда в страната приемат документи за кандидатстване по процедурата за набиране на кандидати за работа в публичния сектор по програма „Старт в кариерата“, съобщи директорът на Бюро по труда-Ямбол Татяна Чанкова. Работните места на територията на Ямболска област са 36, от които 25 са към централни ведомства, 2 в Областна администрация-Ямбол и 9 в общинските администрации.

За цялата страна по програмата са обявени 2566 работни места. От тях 1863 са в централните институции и техните поделения в страната; 56 са в областните администрации и 647 в общинските администрации.

Наемат се безработни висшисти до 29 г., които да работят 9 месеца в министерства, агенции, областни и общински администрации, за да трупат трудов стаж и опит по специалността. Те трябва да са без професионален опит по специалността, да имат завършено висше образование според изискванията на работодателя за заемане на конкретното работно място и да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети.

About the Author :