Общо 16 166 лева от кампанията “Подай ръка – спаси живот” на община Ямбол

85c4d7ec413f1edf9f44e8b79c707f8aОбщо 16 166  лева са постъпленията във фонда за лечение на тежкоболни ямболски деца и младежи, съобщават от пресцентъра на община Ямбол. Средствата бяха събрани в рамките на Коледната благотворителна кампания на община Ямбол „Подай ръка – спаси живот”. Приходите са от продажба на специалните поздравителни картички на цена от 1 лев, с рисунки на ямболски деца, отличени в конкурса на тема „Коледа”. Към традиционната инициатива, провеждана под патронажа на кмета Георги Славов за десети пореден път, се присъединиха хиляди граждани, много фирми, институции и неправителствени организации.

„Изключително съм горд със съпричастността, която показаха всички, включили се в тази чисто ямболска кампания. Подкрепата на хилядите хора е знак, че сме все по-отговорни и солидарни като местна общност“, коментира кметът Георги Славов.

 Целта на коледната благотворителна кампания на община Ямбол „Подай ръка – спаси живот” е да се попълни фонд от целеви средства, които се разпределят през годината за подпомагане на деца и младежи, които се нуждаят от спешно медикаментозно или оперативно лечение, което не се заплаща от НЗОК или други доброволни здравноосигурителни фондове. Отпускането на помощта става въз  основата на становище на специална лекарска комисия и с решение на Обществения  съвет по кампанията. В него влизат представители на община Ямбол, общински съветници, директори на здравни заведения и на РД „Социално подпомагане”, представители на неправителствени организации и медии. За своите девет издания досега, по кампанията бяха събрани 115 хиляди лева, с които бяха подпомогнати 38 деца и младежи в тежък за тях и семействата им момент. Кандидатстването за помощ става след попълване на заявление по образец в Центъра за услуги и информация на Община Ямбол. Дарения в подкрепа на кампанията се приемат целогодишно по банкова сметка: BG 13 SOMB 91308424420344, код за вид плащане: 445100. ОБЩИНСКА БАНКА АД, SOMBBGSF.  

About the Author :