Общински съветници с подписка за именуване на Крайречен булевард на името на проф. Любен Корнезов

Подписка за именуване на улица в Ямбол на проф. Любен Корнезов инициират ямболските общински съветници от БСП. Това обявиха на пресконференция днес председателят на групата Катя Георгиева и съветниците Калоян Калиманов и Капка Йоргова.

Идеята им е с подкрепата на гражданите да внесат в Общински съвет предложение – наричаната от хората улица „Крайречен булевард“ да носи името на бележития ямболлия, който почина на 30 ноември 2019 г.

Съветниците са предпочели да изберат точно тази улица, защото на нея няма административни адреси и това няма да затрудни гражданите или институциите.

Проф. Любен Корнезов е личност с изключителен принос за развитието на българското общество в най-новата му история и повишаване на авторитета на Ямбол през последните 30 години, изтъкна Катя Георгиева.

Причините за това предложение са, че всички имаме нужда от добри примери, каза ще председателят на групата съветници и допълни: „защото е хубаво да помним и да знаем, че е имало хора, и то наши съвременници, които с личния пример на живота си, ни показаха и ни доказаха, че всеки може безрезервно да работи за благото на града и на страната си. Защото имаме съвременници, които надскочиха дребнотемието и сивотата. И самите ние по-лесно можем да правим добро, тогава, когато си спомняме, че е имало такива личности“.

Катя Георгиева припомни и приносът на Любен Корнезов – той е бил съдия в Ямболския районен съд и съдия и председател на Ямболския окръжен съд, ямболски депутат във Великото народно събрание и деен участник в създаването на Българската конституция, първият ямболски конституционен съдия, зам.-министър по правосъдие, два пъти народен представител от Ямбол и зам.-председател на парламента. Преподавател по право в УНСС и в Югозападния университет в Благоевград, автор на книги, монографии и статии, признат от всички морален коректив, извървял с чест и достойнство пътя си в политиката, която напусна по собствено желание преди 6 години.

Подписите от граждани в подкрепа на предложението за именуване на улица на проф. Любен Корнезов ще се събират на пет места в Ямбол:

–        Ул. „Цар Освободител“ 1А  – Офис на делегацията на социалистите и демократите в Европейския парламент;

–        Ул. „Г. С. Раковски“ 7 – Община Ямбол, фоайе пред Центъра за обслужване на граждани;

–        Ул. „Търговска“ – всички книжарници от ямболската верига „Здравец“;

–        Ул. „Енос“ 2 – магазин „Ампер 92“;

–        Ул. „Индже войвода“ 35 – строителен хипермаркет „АБС“.

Подписката ще продължи месец, намеренията на общинските съветници са до края на февруари да внесат предложението си в Общински съвет – Ямбол.

About the Author :

8 Comments to “Общински съветници с подписка за именуване на Крайречен булевард на името на проф. Любен Корнезов”
 • Тото
  January 16, 2020 - Reply

  По-голяма глупост не можахте ли да измислите. Ако ползваме име на човек,то да е свързан изцяло с ЯМБОЛ и да е живял целият си живот в него. Също да е допринесъл много за града. Такава светла личност ,е убитият след 9 септември кмет и адвокат Стоян Митев.

 • Страхил
  January 16, 2020 - Reply

  Крайречен булевард си е име точно на място.
  Само дето все още нямаме река, но дано напролет като отбият водата, да се понапълни.

 • SOS
  January 17, 2020 - Reply

  Съгласен съм и с двете мнения’ С първото, че имена само на хора живели и починали в ЯМБОЛ е най-правилното,защото който е напуснал града и е отишъл другаде,знаци не го обича. Такъв не заслужава на има на името му обект. Колкото до второто,логично е. Именуване не на хора е по- лесно приемливо от всички и не противопоставя хората. Затова Крайречен булевард е добре. Може и Стоян Митев,направил най-много като кмет.

 • баба от село
  January 18, 2020 - Reply

  Защо не Станко Тодоров, Добри Джуров или Петър Младенов? Л.Корнезов през 2011 година внесе в парламента законопроект, който предвижда разрешаване на евтаназията, по-покъртителна перверзия може ли… Още колко юдео-масоно-комунизъм, бе дрогари !? Стари книги от българската славна история не четете ли бе дрогари – извадете си свети имена от там, безброй са, и недостижими за вас, дрогари.

 • анонимен
  January 18, 2020 - Reply

  В-к,,Делник,, е слуга на,,другарите,, ,т.е. на комунизма,под името ,,модерна левица,, и Русия. Каква модерна левица са ,те са си пак старите тоталитаристи.

 • жечка Ганкова
  January 19, 2020 - Reply

  Дълги години в Ямбол улици носеха имена на партизани и партийни функционери.След демократичните промени тези улици бяха преименувани.По-добре е имената на улиците да не са на личности.Така няма да се сменят имената им по 3-4 пъти….почти при всяка смяна на управляващите….

 • Корнезов
  January 20, 2020 - Reply

  Твърдо против

 • анонимен
  January 24, 2020 - Reply

  Корнезов беше бивш ямболлия. Напусна ЯМБОЛ ,за да търси живот другаде. Щом не искаше да живее при нас и ние не искаме улица на предател на родното огнище.

Leave a reply