Общински съветник с искане към кмета за обезопасяване на ел. кабели

???????????????????????????????До: Г-н Славов

Кмет на

Община  Ямбол

 

 

 И С К А Н Е

от

от Димитър Атанасов Стоянов

общински съветник в Община Ямбол

Уважаеми г-н Славов,

Считам, че направихте достатъчно копромиси и помощ при изграждането на магазин Вилтон в к-с Възраждане  до бл. 68 , където живея. Адмирирам тази Ваша позиция за облекчаване работата на Инвеститорите.

Но за жалост с очите си видах и заснех , как същият Инвеститор руши собствеността на Общината, заключаващо се в изсичането на два ореха, акация и черница и най-вече неговото отношение към кабелите за улично осветление собственост на Общината. Такива кабели имаше от източната, северната и южната част на хипермаркета. Първо всички те бяха наранени или скъсани, но най-неприятното беше, че този инвеститор не взе никакви мерки за тяхното техническо обезпечаване и запазване за бъдещата им работа, като се създадоха и обективни предпоставки за поражения на граждани и деца от ел. ток.

Моля , спешно да бъдат взети мерки мерки за принуждаване на този Инвеститор да извърши необходимите технически мероприятия за защита на кабелите улично осветление в местатаq където е извършвал изкопни работи.

За целта моля:

  1. Кабел за улично осветление от стълб на северната част на бл. 68 до стълб до автобусна спирка до новоизграждания магазин да се открие, да се задълбае трасето му, да се положи обсадна тръба,същата да се залее в бетонов кожух и кабела чрез две муфи в двата края да се положи в този участък.
  2. Кабел за улично осветление от стълб на северната част на бл. 68 до стълбче по средата на паркинга на бл. 68 да се открие, да се задълбае трасето му, да се положи обсадна тръба, същата да се залее в бетонов кожух и кабела чрез една муфи  в единият  кра и да се положи в този участък.
  3. Кабел за улично осветление от стълб на южната част част на бл. 68 до стълб вдясно от действащ магазин Анди, да се открие, да се задълбае трасето му, да се положи обсадна тръба, същата да се залее в бетонов кожух и кабела чрез две муфи в двата края да се положи в този участък.
  4. Кабел за улично осветление от стълб вдясно от действащ магазин Анди  до стълб пред входа на фризьорски салон до новостоящия се магазин, да  се открие, да се задълбае трасето му, да се положи обсадна тръба, същата да се залее в бетонов кожух и кабела чрез две муфи в двата края да се положи в този участък.

 

                                                                         Д. Стоянов, дипл. инж.

About the Author :

Leave a reply