Общински съветник от ГЕРБ е новият президент на баскетболния „Тунджа”/Ямбол/

DSC02890В сряда, 4 октомври вечерта, в зала „Диана” бяха избрани новият президент и Управителен съвет на баскетболен клуб „Тунджа”. 33-годишният общински съветник от партията на Бойко Борисов, Явор Брънков бе избран за председател на най-популярния клуб в Ямбол, само един от членовете на Общото събрание гласува против неговата кандидатура.

На практика новият президент нямаше концепция за развитието на баскетбола в Ямбол, и каза само няколко общи приказки. Все пак се разбра, че е завършил икономика и в момента работи като мениджър, но няма своя фирма. Новият президент на баскетболен клуб „Тунджа” предложи седемчленен състав на Управителния съвет, който бе гласуван от Общото събрание без особени дискусии. В ръководния орган влизат: Иван Чолаков-старши треньор на мъжкия отбор „Ямбол”, Христо Добрев, Николай Георгиев-собственик на строителната фирма „АВС инженеринг”, Ивайло Дуков- шеф на спорт и отдих в община Ямбол, Михаил Шефкенов – крупен агробизнесмен и Видьо Видев-собственик на  няколко фирми.

Седмият член на Управителния съвет е самият президент Явор Гърдев. За пръв път на Общо събрание на баскетболния клуб се появи като гост кметът на община Ямбол Георги Славов, който обеща по-висок бюджет за този спорт още през този сезон, като заяви още, че ако „Ямбол” ще се класира последен, по-добре е изобщо да не започва първенството на елитната дивизия.

Кметът Славов, който държа цяло слово, за разлика от новоизбрания шеф на БК „Тунджа” Брънков, иска да има много повече прозрачност в изразходването на парите. Той щял да вложи усилия, за да убеди общинските съветници за нуждата от още финансови средства, както за мъжкия тим, така и за детско-юношеската школа, но наблегна, че поне 100 000 лева трябва да се съберат от частния бизнес в Ямбол.

Всичко около избора на новия президент на баскетболния клуб бе отрепетирано в незнаен час и офис, като гарант за качествата на Явор Брънков се изяви именно кметът на Ямбол, който заяви, че бившият активист на младежката ГЕРБ „има потенциал да бъде начело на клуба”, а бил и настоящ председател на Комисията по Общинско имущество и контрол на дружествата с общинско участие,  и на сделките с общинска собственост.

About the Author :