Общински съветник: „ Да уважаваме Свети Валентин, ако не уважаваме Трифон Зарезан”

g-milanovМного мъдри мисли се изказаха днес от трибуната на ямболския Общински съвет, което, всъщност, не е прецедент в неговата най-нова история.
Съветникът от ГЕРБ Георги Миланов, който е заместник-председател на местния парламент, в началото на сесията направи забележка на част от колегите си: ”Да уважават Свети Валентин, ако не уважават Трифон Зарезан”.
Някогашният лидер на КТ „Подкрепа”, сега все още шеф на териториалното звено на Националния осигурителен институт, не конкретизира кои точно от ямболските старейшини изпитват неприязън към Трифов Зарезан, но стрелите му отиваха към лявата част на залата, където са представителите на БСП.
От тях виолетовата фланелка и този път бе на гърба на Румен Банков, но труд да скалпират кмета Славов и другите гербаджии, хвърлиха и младите Калоян Калиманов, и Катя Георгиева. От другата страна на барикадата, голям хъс показа Николай Костадинов, който подложи дори гърдите си, за да защити от лоши думи областния шеф на ГЕРБ и кмет на община Ямбол Георги Славов.
Младият служител на Историческия музей обаче допусна гаф, като засегна в суматохата бившия кмет-двумандатник на града Николина Хаджигеоргиева, която е изключена от БСП и е от друга съветническа група. Тя се обърна към Костадинов с думите: „Млади момко, никога не съм лъгала, при мен не е имало дела нито за клевети, нито за кражби”.
Това не смути музейният работник и той още много пъти взе думата, което можеше да наведе на мисълта, че се готви да ритне директорския стол под краката на Стефан Бакърджиев. Бакърджиев обаче също е общински съветник от ГЕРБ и за по-сигурно присъстваше на бюджетната сесия.

Борислав Ненов

About the Author :