Общинският съветник Димитър Стоянов с призив към гражданите

                   ???????????????????????????????ДО:

                                                              ГРАЖДАНИТЕ НА ЯМБОЛ

                                      И БЪЛГАРИЯ

                                  КОПИЕ ДО:

                                                                                       ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА КОМИСИЯ НА ПП ГЕРБ

                                                                                          Диана кабел ; Радио 999 ; Ямбол свят

                                                                                          в-к ”Делник” ; телевизия Ера

и другите медии в Област Ямбол

                                                                    

П Р И З И В

ОТ ДИМИТЪР СТОЯНОВ

НЕЗАВИСИМ ОБЩИНСКИ

СЪВЕТНИК В ОБЩИНА ЯМБОЛ

ОТНОСНО:     Защо това не е ”моят град” , ”моята община” , ”моят кмет”, ”моята България”.   Защо не може повече така?

На 59 години съм и какво ли не видях и какво ли не преживях в моя роден край, в моя град, в моята България. Изповядвам философията ”НЕ ГОВОРИ ЗА СЪСЕДА ИЛИ ПАРТНЬОРА СИ, КАЖИ ЗА СЕБЕ СИ”.

Ще ви разказа иносказателно една история за един човек. Започнал от село и стигнал до високите  държавни постове в българската енергетика. Изгонили го като куче от работата, защото не искал да заема високи държавни постове без да  се занимава с корупция и политика. Изгонили го, защото посмял да уведоми полицията, която доказала,че са фалшифицирани подписите му, в Протоколи, с решенията на Съвета на Директорите в Електроразпределителните дружества, където са се взели ”важни” финансови решения за милиони левове. Изгонили го на улицата, за един ден, без право на защита.

Това  е бил тежък психически удар и човекът получил тежък здравословен проблем и бил захвърлен като куче. Но се борил със смъртта и благодарение на БОГА и близките му до него, ТОЙ ПОБЕДИЛ.

Нямал избор и като професионален човек, започнал  всичко отначало, наемен работник и със собствен бизнес. И УСПЯЛ. Но се указало, че успехът е входът към АДА.

Бутнали го в ”АДА”, защото след многобройни молби, някъде към шестия месец от първия  кметския мандат на г-н кмета на управляваща партия ,”ПОСМЯЛ”, да си вземе собствените над 250 хил. лева от Общината, осъдената от ВАС  за неразплатени към него СМР . Не се огънал пред исканията да се дели по равно. Получил парите, едва след като запорирал банковите сметки на Общината, няколко дни  преди чиновниците да си получат работните заплати.

Бутнали го в  ”АДА”, защото след първото  неподчинение, не  приел и искането на властимащите, всеки месец да се отчита с шестцифрино число, затова че ”ДИША”, защото  е успял, защото отлично се справял в бизнеса. Отказал им да бъде  ”РОБ” и да плаща  РОБСКИ ДАНЪК.

Бутнали го  в ”АДА”, защото посмял, без позволение, да се кандидатира за кмет на Общината, защото посмял като общински съветник, да бъде съвсем  НЕПОСЛУШЕН и открито призовавал за коректни дебати, за прекратяване на излишното, никому ненужно политическо противопоставяне в Общински съвет. Открито се противопоставил и поискал от разследващите  органи да проверят, дали общински съветници от управляваща партия, които са и Директори на държавни дружества, съвместно с председатели на  Общински съвети от управляваща партия, са участвали в измамни схеми за източване на Държавни дружества.

Искате да знаете как са го бутнали в ”АДА”  и какво и какъв е ”АДА” отвътре? Истината е:

Първо, ти изпращат парламентьори, които те съветват, как и какво да правиш, за да си получиш парите от Общината или от някое друго Общинско или държавно дружество. Съветват те ”КОЛКО” и  ”КАК”, ежемесечно да плащаш ”РОБСКИ ДАНЪК”, как и колко ще ти помагат  властимащите, за да има работа за фирмата ти, за да работиш, за да живееш и за да изхранваш на минимума, работниците си. Съветват те, как и кога може да ти бъде фалиран бизнесът и да ти бъде взета фирмата ти.

Второ, след като откажеш многобройните предложения за ”съвместна работа при теб идват органите на НАП. Те си знаят работата и съгласно член от ДОПК  за предполагаеми вземания, без доказателства, ти запорират  имущество и банкови сметки на фирмата ти. От 2012 г. до момента, бял ден не видял, заради  десетките запори на банкови сметки, заради, например , неизвършени СМР по фотоволтаични централи, макар че те и сега са си там и произвеждат електрическа енергия и повечето от тях са собственост на западни дружества. Може би господ ги е построил. Въпреки това отново отказал да сътрудничи”. Но отново идвали съветниците, с нови по-драстични предложения. Когато отново и отново отказвал да изпълнява ”съветите” на властимащите, НАП в безсилието си, за кой ли път запорират банковите сметки и имуществото на фирмата му, като мотивите са, предполагаеми вземания на НАП за хиляди левове , като причината била заради  плащания  в брой  над 15 000 лв., което не са доказали и което е забранено от  закона. Човека се  опитал по човешки да  каже и докаже на НАП, че това не е истина, но отговорът  винаги  е бил един и същ ”ОТИВАЙ В СЪДА ДА ДОКАЗВАШ КОЛКО СИ НЕВИНЕН”. Като капак на всичко, ”за назидание”, НАП му съставили не един, а шест отделни Акта за хиляди левове  и така човечецът да води не едно а шест отделни дела в съда. Шест години, в шест отделни съдебни дела, всяко едно от тях е водено на  първа, втора и трета инстанция. Разбил си нервите и парите си, но осъдил НАП. И какво от това. Държавата ще му плати щетите, но назиданието е за него.

Трето, прокуратурата започнала да го разследва за умишлен фалит на фирми и пак запори, само, че доникъде не се е стигнало, защото той нямал фалирали фирми, ама нали е викан в прокуратурата и нали назиданието е за него.

Четвърто, заради упорството му, ”съветниците”, подпомогнати от властта, организирали на територията на Общината и Областта, да не се дава  работа на фирмата на този ”немирник”. И така, неговата фирма близо 12 години не е работила в общината и областта, там където всичко се ”управлява от властимащите”, независимо от факта, че фирмата му е призната за коректна и професионална в държавата, в областта на дейността си. Ходил и работел другаде, но не и в собствения си град, собствената си област. Така искали властимащите заради непокорството.

Пето, когато отново и отново нямало резултат, при  него отново отиват съветниците и съвсем човешки го съветвали да се покори и да плаща, защото ще го подхванат, като физическо лице, ще подхванат съпругата  и децата му.  Той отново и отново отказал  и  изритал  пратениците. Но скоро при него отново отиват  НАП и му заявяват, че  заради предполагаеми вземания  от него, като физическо лице, в размер на хиляди левове, те му запорират личните банковите  сметки и жилището му. И отново при него отиват съветниците и след отказа му, да им  се подчинени, много скоро НАП отиват при съпругата му и за предполагаеми вземания, като физическо лице за хиляди левове, запорират и нейните  банкови сметки и втората половина от семейното им  жилище. Отново пратеници и той отново  ги изритва. Скоро НАП ”погват” и   дъщеря му. Стига се до комичния факт, че световноизвестна инвестиционна банка, уведомява заинтересованите, че е некоректно да се пита дали нейни инвестиционни банкери  си плащат данъците. Срамота, но защо да ги е срам, когато се руши авторитета на държавата.

И все така настойчиво, коректно и професионално , ТОЙ, чрез изказвания и искания в Общински съвет, чрез писма до институциите, политици, кметове, ръководители на държавни дружества се е борил, да защити себе си, семейството си, бизнеса си. Но не издържал, когато  грубо, невежо и вулгарно са посегнали към съпругата му, към нейното професионално и лично достойнство, здраве и стремеж да бъде коректен и добър човек. Тогава той открито, чрез медии и публични писма до партийни централи, Народно събрание, Управители и Изпълнителни директории на държавни дружества недвусмислено е показал проблемите си. Но какво от това, отново нищо и съпругата му ще бъде изгонена от работа или неиздържайки на напрежението ”сама ще напусне работата си”. Отново и отново властимащите  ще защитят принципа си – НА НИКОЙ НЕ СЕ ПРОЩАВА, АКО НЕ Е С НАС.

Нищо, че в опита си, да се защити, той има над 100 официални искания към Кмета на Общината и Областен координатор на политическа партия, да бъде приет в кабинета му, защото нямал приемен ден, но цели 12 години това не станало, макар че той е бил общински съветник в тази община, бил е уважаван човек и бизнесмен в общината и държавата.

Нищо, че той, за да защити семейството си имал над 100 официални искания към прокуратура, полиция, десетки държавни дружества и общински фирми. Но никой не му обърнал внимание. Огорчението му било пълно, от  неточности, от простотията, от апатията, от лицемерието, от формалността и незаинтересоваността  в отговорите на институциите към него, че дори се е стигало до комични ситуация, като тази , в която Директор на РДВР го информирал, че ръководеното от него ведомство редовно е отговаряло на писмата и сигналите му  и  тези отговори са били предоставяни на СЕСТРА МУ.  Човечецът толкова бил изненадан и засегнат, че съвсем не на шега написал открито писмо до този Директор на РДВР и го попитал ,  ”КАК ДА ДОКАЖЕ, ЧЕ СЕСТРА МУ НЕ Е  К…ВА,  СЛЕД КАТО ТОЙ НЯМА  СЕСТРА”. Този човек наистина нямал сестра.

ХОРА , ГРАЖДАНИ, ЗНАМ, ЧЕ МНОГО СТЕ КАТО НЕГО И Е ВРЕМЕ ДА СЕ ИЗПРАВИМ, ВРЕМЕ Е ДА ВЗЕМЕМ СЪДБИТЕ СИ В НАШИ РЪЦЕ.

 

Димитър Стоянов

Общински съветник

About the Author :

Leave a reply