Нова транспортна схема от 15 септември, картите за всички линии намаляват от 45 лв. на 30 лв. за работещи

Ямбол, 14.08.2020 г.

От 15 септември влиза в сила новата транспортна схема на община Ямбол. Това приеха на последното си заседание на 13 август общинските съветници. Промените касаят премахване на курсове по всички линии, закриване на 21 спирки и откриване на две.

Председателят на Общинския съвет Антон Шиков съобщи, че са постигнали договорка с фирмата да бъдат намалени цените на месечните карти за всички линии. Досега за работещи те са били 45 лв., от септември ще бъдат 30 лв., за ученици – 25 лв., а за пенсионери – 23 лв. Останалите карти остават без промяна.

Антон Шиков увери, че от 15 септември общината ще засили контрола за изпълнение на новата транспортна схема.

Групата съветници от БСП изразиха позиция, че трябва да бъдат актуализирани разписанията по спирките и предложиха на сайта на общината да има банер за сигнали за проблеми в транспорта, за да може гражданските недоволства да стигат директно до администрацията.

След въпрос на Георги Георгиев, съветник от ГЕРБ, стана ясно, че промените в транспортната схема не били съществени, защото по принцип общината няма право да налага съществени промени на договор, сключен след обществена поръчка.

Новата транспортна схема е изработена от временна комисия, назначена със заповед на кмета от 13.01.2020 г. Тя беше приета единодушно от всички присъстващи 34 съветници.

About the Author :

Leave a reply