Общинската конференция на БСП – Ямбол избира кандидат за кмет между трима

DSC03086Общинската конференция на БСП – Ямбол избира между три предложения за кандидат-кмет на Ямбол, издигнат от левицата. Конференцията се провежда в залата на НТС в Ямбол и започна в 9 часа. Делегатите ще избират между общинските съветници Мариета Сивкова, Катя Георгиева и Калоян Калиманов. В списъка, предлажен за гласуване има четири имена, защото в него участва и областния лидер на партията Николай Пенев, но той ще си направи самоотвод, за да даде път на по-младите.

Конференцията ще подреди и листата за общински съветници и да избере водач. Делегатите трябва да изберат 37 кандидати от общо 42 предложения, сред които също прави впечатление, че БСП – Ямбол залага на много млади хора. За първи път от много години БСП – Ямбол ще участва в местните избори напълно самостоятелно без да се коалира с други партии.

DSC03100Според посоченото като автобиографични данни за предложените като кандидати за кмет Калоян Калиманов е на 37 г. с висше образование по специалността социален мениджмънт с партиен стаж 18 години. Катя Георгиева е на 43 години, завършила е висше образование по специалността ветеринарна медицина с 12 годишен стаж в БСП. В момента е член и говорител на Изпълнителното бюро на Общински съвет на БСП – Ямбол. Мариета Сивкова е на 49 г., по образование е инженер геодезист, партийният й стаж е 7 години.

Гости на конференцията са двамата народни представители от БСП – Атанас Мерджанов и Кирчо Карагьозов.

DSC03080DSC03084 DSC03092 DSC03094 DSC03118 DSC03099

About the Author :