Общинската конференция на БСП – Ямбол избра трима кандидати за евродепутати

1Общинската конференция на ямболската организация на БСП избра Кристиан Вигенин, Елена Йончева и Сергей Станишев за кандидати за членове на Европейския парламент и ще ги предложи на Областния съвет на БСП. Само те от общо 20 кандидатури събраха необходимите 50 % плюс един гласа от делегатите. Основните партийни организации бяха предложили общо 21 кандидати, но Атанас Мерджанов си направи самоотвод.

10q2019 г. е година на Българската социалистическа партия, заяви в доклада за националното значение на изборите за европейски парламент председателят на Общински съвет на БСП Катя Георгиева и подчерта, че от европейските избори зависи дали ще има предсрочни избори, защото те са обществения вот на недоверие срещу правителството.

2„Днес БСП има шанса да бъде политическата сила, която може да прати ГЕРБ в забвение, с подкрепата на всички, на които им е писнало и искат промяна. И нямаме право да пропиляваме този шанс”, обърна се Катя Георгиева към делегатите и заяви, че целта на БСП е да бъде първа политическа сила на изборите през май.

 

5На конференцията присъстваха народните представители Кристиан Вигенин, Николай Пенев и Тодор Байчев от Бургас и Атанас Мерджанов като член на Националния съвет на БСП.

 

About the Author :

1 Comment to “Общинската конференция на БСП – Ямбол избра трима кандидати за евродепутати”
  • Станчо
    March 17, 2019 - Reply

    Делник, защо не пишете кой води в номинациите? За да може централата да манипулира номинациите. Катето Георгиева, която редовно пише доноси до Нинова срещу съпартийците си е вредна за нашата организация в Ямбол.

Leave a reply