Общинската болница в Елхово ще продължи да осигурява хемодиализата за три общини

Елхово, 9.12.2020 г.

Общинската болница в Елхово затвори Ковид – отделението, но продължава да работи с пациенти на хемодиализа и да извършва образна диагностика, увери кметът на общината Петър Киров.

Ковид – отделението, в което имаше 15 легла, затвори врати. Осем от лекарите в отделенията отсъстват заради заболяване. Отделно управителят д-р Помаков е подал оставка и в петък на извънредна сесия Общински съвет – Елхово ще решава какво да предприеме. Вероятно ще бъде назначен временно-изпълняващ длъжността управител и ще бъде обявен конкурс.

Кметът на Елхово, заяви, че лечебното заведение е финансово обезпечено и през последните години е закупена нова техника. Основният проблем от години на общинската болница „Св. Иван Рилски“ в Елхово е липсата на медицински персонал, средната възраст на работещите е около 70 години. Петър Киров сподели още, че е говорил  с медицинските сестри от детските градини и от училищата да се включат в подпомагане дейността на болницата, като дори им предложил допълнително заплащане от 1 500 лева за тази дейност, но всички до една отказали. Всеки месец община Елхово подпомага финансово дейността на лечебното заведение и купува лекарства, закупена е и нова апаратура като скенер, като апарати за хемодиализа. В отделението по хемодиализа се обслужват пациентите от три общини – Елхово, Болярово и Тополовград.

About the Author :

Leave a reply