Община Ямбол ще почете 9 май с тържествена церемония, концерт и Ден на отворени врати в Музей на бойната слава

Ямбол, 05.05.2022 г.

Ямбол ще почете празничния 9 май –  Ден на Европа и Деня на победата над хитлеристка Германия.

В 9:45 часа започва програмата на Духовия оркестър при Народно читалище „Съгласие-1862“ с диригент маестро Васил Шейтанов пред Паметника на Георги Дражев и загиналите през войните ямболци в квартал „Каргон”.

Тържественият ритуал със слово на кмета на община Ямбол Валентин Ревански и поднасяне на венци и цветя е в 10:00 часа. В него ще участва представителна част от Ямболския гарнизон.

Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Стоян от храм „Свети Георги Победоносец“ в квартал „Каргон“ ще отслужи благодарствен молебен.

В 11:00 часа ще започне организираното от Националното движение „Русофили“ и Руски клуб „Съотечественик“ поднасяне на цветя на паметните плочи на починалите съветски воини през 1944-1945 година, което ще се състои на паметната плоча в Градски парк – Ямбол.

В Музей на бойната слава, който отвори врати на тази дата преди девет години, е обявен Ден на отворени врати от 10:00 часа до 16:00 часа.

В 18:00 часа ще започне концертът „Суинг тайм“ на джаз музиканта Любчо Воденичаров в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“, посветен на Деня на Европа. Входът е свободен.

 

 

About the Author :

Leave a reply