Община Ямбол продава съсипана детска градина

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСъсипаните сгради на някогашната детска градина на улица „Ресен” продава на търг община Ямбол . Сградите, а те са четири, както и пространството около тях, са с площ 4532 квадратни метра. Намират се в самото подножие на лесопарк „Боровец”, но от много години не функционират и са разкулачени от най-различни апаши.

В зората на Прехода в една от тези сгради направи частна клиника акушер-гинекологът Августин Кафалов , като я нарече „Хипократ”. Бившият началник на Родилното отделение в ямболската държавна болница обаче попадна под ударите на закона, заради направени незаконни аборти. Разследването срещу него продължи няколко години, през това време клиниката загуби и клиенти, и репутация.

Много бързо след 10 ноември 1989 година детската градина престана да съществува, нямаше достатъчно родители, които да дадат децата си в градината на улица „Ресен”. Причините бяха както в близостта до ромската махала, така и в рязко намалялата раждаемост. Така , една по една, сградите станаха необитаеми, далеч преди Георги Славов да стане кмет, общината не намери за какво да използва този голям имот.

На 26 май 2017 г. той, може би, ще намери своя нов собственик, а началната тръжна цена е 626 633 лева.

About the Author :

Leave a reply