Община Ямбол призовава граждани и търговци да почистят снега пред обектите и домовете им

_MG_5888Община Ямбол призовава гражданите, както и собствениците на търговски обекти и офиси да почистят подходите към сградите, за да се осигури нормално придвижване по тротоарите и уличните платна. Такова съобщение изпратиха от пресцентъра на общината.

От там съобщават още, че пътната обстановка в града като цяло е нормализирана след падналия обилен сняг. Почистени са всички основни пътни артерии и осигурено безпрепятствено движение на колите на градския транспорт. В разчистването на снега бяха мобилизирани 6 големи и 5 по-малки снегопочистващи машини на фирма СК „Пътстойинвест“, която има ангажимент за зимното почистване на града.

_MG_5885Екип от 30 човека се грижи за ръчното почистване на тротоари, алеи и пешеходни зони. С приоритет първо бяха освободени подстъпите към детски и учебни заведения, здравни центрове. След почистването на основните улици с най-голям трафик, се пристъпи и към разчистване на снега по вътрешнокварталните улици.

В днешния първи работен ден от новата година всички училища, детски градини и ясли работят в нормален режим. Никъде не са регистрирани проблеми с отоплението на сградите.

_MG_5889 _MG_5892 _MG_5893

Снимки: Величко Димитров

About the Author :