Община Ямбол получава подкрепа от правителството в размер на над 7 милиона лева за инфраструктурни проекти

Ямбол, 9.12.2020 г.

След отправена в началото на месец ноември молба от кмета на община Ямбол Валентин Ревански с Постановление на Министерски съвет за община Ямбол са отпуснати допълнителни средства за важни инфраструктурни проекти. Средствата, които държавата отпуска допълнително за Община Ямбол са 7 340 560 лева. Парите за Община Елхово и Община Стралджа са съответно 1 000 000 лева и  600 000 лева.

В Ямбол ще бъдат реализирани два важни проекта. Първият от тях е свързан с основен ремонт на Спортна зала „Диана“ на стойност 4 000 000 лева.

Още един важен инфраструктурен проект за Ямбол ще бъде реализиран с отпуснатите пари – ремонт и реконструкция на улицата от бензиностанция „Шел“ до улица „Атанас Кратунов“ в жилищен комплекс „Златен рог“ на стойност 2 390 560 лева.

За изграждане на тротоари и тротоарни настилки община Ямбол получава 950 000 лева.

В другите две общини от област Ямбол ще се осъществи ремонт на уличната мрежа.

Кметът на община Ямбол благодари на правителството и лично на министър-председателя Бойко Борисов за финансовата помощ за важните инфраструктурни проекти. „Тази помощ към гражданите на Ямбол отново доказва, че при открит и честен диалог затворени врати няма.“, каза Валентин Ревански.

Пресцентър на община Ямбол

About the Author :

Leave a reply