Община Ямбол планира ремонт на дворните пространства на всички училища, но не веднага

IMG_3558Община Ямбол има финансов разчет за ремонт на дворните пространства на всички училища на територията на общината и постъпателно, в продължение на няколко години, ще възстанови асфалтовите покрития навсякъде, каза кметът Георги Славов. Ще се започне с дворовете, които са в най-лошо състояние.

Силно впечатление прави разбитата настилка в двора на СУ “Св. Климент Охридски” особено на фона на обновената сграда. Ала по проекта, изпълнен предимно с европейски средства, по които е реновирано училището, не било допустимо и затова не е включено преасфалтиране и на двора.

Настилката на дворното пространство на Езиковата гимназия трябва да се ремонтира на сто процента и това ще се направи, каза още кметът. Настилката на СУ “Климент Охридски” на първо време трябва да се направи частично, допълни още той. Георги Славов уточни, че необходимите средства не са никак малко – за дворното пространство на Езиковата гимназия, напр., трябват 150 хил. лв. За сравнение ремонтът на сградата на бившето училище “Димчо Дебелянов”, където вече се помещава НУ “Св. Св. Кирил и Методий”,  е бил 200 хил. лв. Там ремонтът още трябва да продължи със средства на училището, ако е необходимо, общината ще даде допълнително пари следващата година, за да се приведе изцяло в нормите, каза още кметът.

Той допълни, че учебният процес е започнал нормално във всички училища в община Ямбол. Единственият ремонт, който продължава, е в бившата сграда на “Д. Дебелянов”, станала дом на НУ “Св. Св. Кирил и Методий” – на санитарни възли на първия етаж и то поради факта, че в процеса на ремонт се установило, че са необходими допълнителни ремонтни дейности. Причината е, че конструкцията, която се подменя, е от преди много десетилетия. “За да бъде устойчива и според нормите, се наложи да се пренасочат допълнително средства и да се извършат дейности, които не бяха планирани. Това е единствената причина, поради която се забави ремонтът, конкретно –  единствено и само на санитарни възли на първия етаж. Всичко останало си функционира нормално”, каза кметът.

About the Author :

Leave a reply