Община Ямбол награди изявени спортисти и треньори за 120 г. организирано физкултурно движение

Община Ямбол награди на официална церемония изявени ямболски спортисти, лауреати от олимпиади, световни и европейски първенства. Тя беше част от събитията, посветени на 120 г. организирано физкултурно движение в Ямбол.

Празника уважиха председатели на спортни федерации – по волейбол Любо Ганев, по баскетбол Георги Глушков, вицепрезидентът на волейболната федерация и народен представител Петър Кънев, който е родом от Ямбол, народният представител Мария Цветкова, областният управител Димитър Иванов и кметът на община „Тунджа“.

Кметът Валентин Ревански приветства шампионите и подчерта, че община Ямбол полага усилия, за да създаде условия за различни видове спорт в нашия роден град. „Искам да благодаря и на моя екип – заместник-кметовете Енчо Керязов и Михаил Керемидчиев, които също са бивши спортисти с големи успехи. С тях стартирахме изграждането на фитнес площадки, започнахме ремонт на един от басейните в града, предстои изграждане и на скейт парк. С голямо желание обособихме нови кътове за игра и спорт за най-малките“.

Кметът Валентин Ревански връчи специални плакети първо на олимпийските медалисти и участници в олимпиади, зам.-кметът Енчо Керязов награди световните и европейски медалисти, а председателят на Общински съвет Антон Шиков награди почетните граждани на Ямбол донесли спортна слава на родния град и на България Петър Киров, Баю Баев, Тотка Петрова (сега Тодорова), Димитър Минчев, Маргарита Моллова и Енчо Керязов.

Млади ямболски творци поздравиха с музикални и танцови изпълнения присъстващите.

На тържествен прием на кмета бяха наградени треньори – доайени на ямболския спорт: Димитър Мутафов, Йордан Атанасов, Христо Христов, както и изявени деятели, които подпомагат финансово спорта в града. „Треньорите са като родители, които напътстват, насърчават, карат се и оставят трайна следа в живота и развитието на всеки спортист. Професионалният спорт е скъпо начинание, парите винаги са недостатъчни и затова са много важни хората, които отделят средства и подкрепят спортните клубове“, се е обърнал към гостите Валентин Ревански.

About the Author :

Leave a reply