Община Ямбол монтира три радара за контрол на скоростта по основни улици в града

 

Ямбол, 22.12.2021 г.

Община Ямбол започна монтиране на радари за скорост с цел повишаване на безопасността на движението и по-добър контрол на скоростта на движение по пътищата на територията на града.

Един от приоритетите на ръководството на община Ямбол е в границите на града да продължи прилагането на мерки за по-висока пътна безопасност.

„Мерките са превантивни и е по-важно да бъдат предприети сега, отколкото след пътни инциденти“, коментира кметът на Ямбол Валентин Ревански.

Радарите са разположени на ул. „Димитър Благоев“ – след кръстовището на Зъболекарска поликлиника, на улица „Преслав“ /в близост до ж.к. “Георги Бенковски”/ и на крайречната улица – преди кръстовощето на Комплекса за социални услуги за деца и възрастни.

Според европейската статистика радарните знаци допринасят с 30% за намаляване на превишената скорост от страна на водачите, които преминават покрай тях.

След анализ на евентуалните ползи ще бъдат монтирани още радарни знаци на места, където има риск от шофиране със скорост над позволената.

Община Ямбол призовава водачите за разумно и внимателно шофиране по време на предстоящите коледни и новогодишни празници, когато автомобилният трафик в града е по-голям.

About the Author :

1 Comment to “Община Ямбол монтира три радара за контрол на скоростта по основни улици в града”
  • Достоевски Престъпление и наказание
    December 28, 2021 - Reply

    Камери за сеир, а не за спиране на нарушителите на закона. Имат ли власт установилите нарушения да налагат санкции? Ако нямат,това остава само в рамките на добрите желания и усвоени по проекта пари!

Leave a reply