Община Ямбол и местният бизнес се обединяват в издръжката на ФК „Ямбол 1915“

Ямбол, 15.01.2020 г.

Общината и бизнеса се обединяват в издръжката на футболен клуб „Ямбол 1915“-Ямбол, съобщиха днес на брифинг в сградата на община Ямбол заместник-кметът Енчо Керязов и ръководството на клуба. От страна на бизнеса финансово ще помагат Иван Петров – фирма „Каприз“, Димитър Димитров- „Марк 1“, Димитър Калъчев-„Калъчеви 91“, Калоян Куртев – „Тагара“. Община Ямбол ще даде 70 хил. лева за мъжкия ни представителен отбор. Целта е отборът на всяка цена да запази мястото си Югоизточна Трета лига. Общината ще съдейства изцяло, но се искат и резултати. Ако отборът отпадне от Югоизточна Трета група, общината не трябва да отделя такива големи средства, заяви категорично зам.-кметът Енчо Керязов.

Президентът на клуба Димитър Тихов потвърди целта и заяви, че амбициите са за развитие на отбора и през следващите години той да се изкачи по-нагоре в класирането. Предстоят рокади в Управителния съвет до месец и половина.

Антонио Динев, финансиста на отбора, ще бъда посредник между клуба, управата му, общината и хората от бизнеса в Ямбол, които ще помагат на отбора. Той заяви, че ще се отделя много внимание на детско-юношеската школа, тъй като в дългосрочен план няма рентабилен и работещ клуб, ако няма детско-юношеска школа, която да подпомага с футболисти мъжкия отбор. „Надяваме се да сформираме един добре организиран футболен клуб, който да бъде фактор в групата и защо не – постепенно да направим нещо повече и Ямбол да види и професионален футбол, което не е химера, а напълно възможно при правилна организация и обединение на хора, милеещи за футбола“, каза Антонио Динев. Той благодари на Иван Петров, настоящият президент на клуба, съгласил се да отвори клуба, позволил е да се направи промяна в управлението и структурата му, което да доведе до включването на нови хора, разпределяне на отговорностите и устойчивост.

На брифинга стана ясно, че ще има промени и на треньорския пост до седмица, преговаря се с различни футболисти от градове около Ямбол. Ще се вземат футболисти, които да повишат класата на отбора. Подготовката на отбора започва от утре. Тренировъчният процес ще е изцяло в Ямбол, предстоят контроли с „Черноморец“- Бургас, Карнобат, Созопол. Повечето ще се играят в Ямбол.

Осигурени са екипировката и топки на цялата детско-юношеска школа.

About the Author :