Община „Тунджа“ ще отпусне 10 000 лв. за лечението на малкия Митко

 

„Тунджа“, 08.08.2022 г.

Община „Тунджа“ ще подкрепи с 10 000 лв. лечението на малкия Митко, съобщи кметът Георги Георгиев на редовния брифинг с медии. Средствата са от Фонда за подпомагане на ученици и студенти с високи постижения в образованието, изкуството и спорта и за лечение на деца, събрани на Коледния благотворителен бал.

Хубаво е, че можем да подкрепим тази високо хуманна кауза да се помогне за лечението на това дете, чийто баща е от с. Могила, коментира още тунджанският кмет.

В общинска администрация ще бъде разгърната и дарителска кампания за събиране на лични средства на служителите за лечението на Митко.

В с. Роза е създаден Инициативен комитет за събиране на средства за лечението на Митко, който организира благотворителен концерт в селото на 14 август от 20 часа. Направени са и кутии, в които хора от селото могат да даряват средства.

Петгодишният Митко претърпя една операция за трансплантация на костен мозък в Израел след две тежки онкологични диагнози, но за съжаление тя се е оказала неуспешна. При първата операция донор е бил баща му, но сега се нуждае от спешна втора трансплантация, на която донор ще бъде майка му.

Състоянието на детето се влошава и поради риск за живота му то е изолирано в стерилна стая, затова средствата трябва да бъдат събрани максимално бързо.

Дарителска сметка на семейството:

Уникредит Булбанк

IBAN: BG42 UNCR 7000 1524 6654 90

BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Димитър Димитров Карарадев (дете)

 

Лична сметка на семейството:

ОББ

IBAN: BG46 UBBS 8002 1056 0316 40

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Катя Ивова Иванова (майка)

 

PayPal:

[email protected]

About the Author :