Община „Тунджа” посрещна европейския шампион Даниел Асенов

davЕвропейският шампион по бокс за мъже Даниел Асенов спази добрата традиция и отново дойде на пресконференцията на община „Тунджа” веднага след завръщането си, за да представи пред ямболските медии и пред ръководството на общината своя нов успех – четвърта европейска титла.

Много се радвам, че за пореден път спечелих европейска титла, горд съм, че съм българин, благодаря на всички, които ми помагат, и най-вече на треньора Димитър Мутафов, на който дължа достигането ми до такова ниво в бокса, каза щастливия европейски шампион. Той не пропусна да благодари на община „Тунджа” за подкрепата и не скри, че целта му е минимум финал на световното първенство в Германия, което ще се проведе през август.

Това ми е пети финал на европейско първенство и аз нямах други очаквания освен европейска титла, каза още Даниел и допълни, че вече има самочувствието да се стреми само към върха.

Най-тежкият ми мач беше срещу руснака още в първия двубой, беше труден съперник, 28-годишен, много по-як физически, но се радвам, че успях да издържа и че продължих с победите, обясни тунджанският боксьор.

Треньорът Димитър Мутафов обясни, че Даниел е успял да „омая” всички – съдии и специалисти, които отскоро започнали да го уважават, защото виждат, че той е в постоянна спортна форма, без спадове, а е все на върха и благодарение на тази упоритост е завладял всички. Според треньора това дава спокойствието на Даниел да знае, че когато побеждава съдиите ще гласуват за него, а не против, както се е случвало в началото.

„Те виждат, че в това момче има боксов хляб и дано от тук тнататък той по-спокойно да се качва на ринга и да дава това, което може, което знае и което е научил”, допълни Димитър Мутафов и припомни, че няма друг български боксьор, който за една година да спечели две европейски титли (за мъже до 22 г. и за мъже) и да спечели купа „Странджа”.

Другото постижение на Даниел Асенов е, че е първият българин, който през последните 13 години дублира европейската си титла, което отново доказва, че той е най-добрият български боксьор.

About the Author :

Leave a reply