Община „Тунджа“ започна изграждането на нова улица в Роза по европейски проект

Първа копка за изграждането на нова улица в село Роза по европейски проект направи официално община „Тунджа“. Това са първите реални действия по проекта „Изграждане и рехабилитация на улици в населените места на община „Тунджа“, който е финансиран от Държавен фонд „Земеделие“ по Програма за развитие на селските райони.

„Всяко усилие, всяка инвестиция в инфраструктурата е за по-доброто настояще на тунджанци“, подчерта кметът Георги Георгиев.

„Дълго чакахме старта на тези строително-ремонтни работи. Идеята за изграждане на тази улица е от 2012 г., преминахме през много търпение и много работа през тези години“, обърна се той емоционално към присъстващите на церемонията. „Преди да стигнем до реалното строителство, трябваше да подменим всички комуникации, което е задължителен елемент за устойчивостта на един европейски проект в продължение на 7 г.  Радвам се, че всички хора по тази улица са включени в новата канализационна мрежа на Роза, подменени са и водопроводните връзки“, припомни кметът и призова жителите на селото заедно с общината да контролират изпълнението на дейностите.

Проектът за изграждане и рехабилитация на улици включва три обекта.

Първият е в с. Роза, където ще се изгражда нова улица за 535 738,19 лв. без ДДС, която включва изграждане на 5151 кв. м улично платно и 2085 кв. м тротоарни настилки. Изпълнител е „Технострой инжнеринг 99“ АД, срокът за завършване е 6 месеца.

Вторият обект е основен ремонт и рехабилитация на част от ул. „Търговска“ в с. Бояджик на стойност 287 892,84 лв.  Изпълнител е „Трейс БГ“ ЕАД, срокът за завършване е 8 месеца. Предстои да бъдат ремонтирани 5761,6 кв. м улично платно и 2357,7 кв. м тротоарни настилки.

Третият обект е основен ремонт и рехабилитация на част от ул. „Георги Дражев“ на с. Веселиново. Изпълнител е „Технопътстрой“ ЕООД, стойността на ремонта е 231 708, 99 лв. без ДДС, а срокът на изпълнение – 8 месеца. Там ще бъдат ремонтирани 5899,6 кв. м улично платно и 1587,6 кв. м тротоарни настилки.

Кметът Георги Георгиев припомни, че до 1-2 месеца ще стартира и най-големият инфраструктурен проект на общината, който включва и обект в с. Роза – нов водопровод и подмяна на главни колектори.

Церемонията започна с водосвет отслужен от архиерейския наместник архимандрит Димитрий в съслужение с отец Стоян. На първата копка присъстваха и председателят на Общински съвет „Тунджа“ Нели Славова, началникът на Районно управление “Полиция” – Тунджа Илиян Анастасов, общински съветници, кметове, представители на изпълнителите на обектите, на авторския и независимия надзор и местни жители.

About the Author :

Leave a reply