Община “Тунджа” започва новия мандат с нов заместник-кмет

DSC06217Георги Динков Чалъков е новият заместник-кмет в община „Тунджа“. Той зае поста след излизането в пенсия на досегашния заместник-кмет Пенчо Пенев. В ресора на зам.-кмета Чалъков ще бъдат общинската собственост, икономическите и стопански дейности, благоустройство и комунални дейности, дейности, свързани с управлението и разпореждането с горския фонд, социални програми по заетост.

Георги Динков Чалъков е на 38 години. Има висше образование. Завършил е УНСС, специалност „Икономика и управление на търговията“. Работил е в частния бизнес. Два мандата е общински съветник в Общински съвет „Тунджа“. През мандат 2011-2015 година е председател на постоянна комисия „Стратегии, стопанска политика, европейски проекти и програми, планове за развитие“ и член на комисия „Бюджет и финанси“. Семеен, с две деца.

С назначаването му управленският екип на община “Тунджа” значително намали средната си възраст, но това не е най-младият заместник-кмет, който заема този пост в община “Тунджа”. Преди 7 години зам.-кметът Станчо Ставрев беше назначен на този пост на 32 г. и заедно с негов колека от Пловдивско беше най-младият заместник -кмет на община в България.

About the Author :