Община „Тунджа“ дари българска литература в Болград

 

„Тунджа“,30.08.2021 г.

Дарение от 120 тома съвременна българска литература направи община „Тунджа“ на Болградската гимназия и на Българския културен център в Болград, съобщи кметът Георги Георгиев.  Дарението е осъществено по време на официалното посещение на тунджанската делегация по повод 200 – годишнината от създаването на града със съдействието на издателство „Захари Стоянов“ и издателят Иван Гранитски.

 

Делегацията на община „Тунджа“ присъства на мащабните тържества по повод бележитата годишнина заедно с гости от други побратимени общини и външния министър на Република България Светлан Стоев.

От 12 години общината е подписала договор за сътрудничество с Болград, участието в честването на 200-годишнината препотвърди развитието на нашите отношения, подчерта кметът Георги Георгиев. Той припомни, че след Руско-турската война през 1828-29 г. преселници от Ямболския край са се заселили в Болград, не случайно е имало и ямболска махала в града.

На официалната церемония община „Тунджа“ и село Генерал Инзово са били наградени с паметния знак и дипломи за 200-годишнината на Болград.

Тунджанският кмет изтъкна, че община „Тунджа“ има много приятели в Болград, една от интересните срещи е била с български преселници, които отново са ги впечатлили със своята сърдечност, добронамереност и широкото си сърце.

About the Author :

1 Comment to “Община „Тунджа“ дари българска литература в Болград”
  • анонимен
    August 31, 2021 - Reply

    ,,Да живее братската дружба между СССР и Народна Република България,, . Жалко. Нищо не се е променило за близо 32 години. Същите или по-млади ,,другари,, , със същият ,,Интернационален патос,, . Само се смени формата на собственост и ,,другарите приватизираха фабриките,, . Даже за мимикрия( заблуда) ходят и на църква. В интересно време живеем.

Leave a reply