Община Елхово получи безвъзмездно лекарства и медицински консумативи от българска фондация

болницаЛекарства и консумативи на обща стойност 10 хил. лв дарява на община Елховофондация „Ориент България“. Със събраните средства са закупени лекарства, дезинфенктанти, ръкавици, репеленти и др. Дарението е за подобряване на медицинското обслужванена хората, търсещи закрила и бежанците на територията на общината. От навременната благотворителност ще се възползват МБАЛ “Св. Иван Рилски” и Медицински институт-МВР към Регионална дирекция “Гранична полиция” – гр. Елхово. Част от даренията, като дезифенктанти, ръкавици, репеленти и други, са на разположение и на служителите на регионалната дирекция. В допълнение, фондация „Ориент България“ поема и всички разходи за допълнително заплащане на медиците и на преводач, както и разходите за пътуване и настаняване, които възлизат на 16 хил. лв.

„Имаме хроничен недостиг на финансови средства и дарение като това ще подпомогне много дейността на болницата и по-спокойното й функциониране. Приветстваме всяка форма на подкрепа към нашата работа.“, заяви управителят на местната болница Димитър Помаков.

Към момента в “Разпределителен център, гр. Елхово” при дирекция “Миграция” – МВР има около 100 човека търсещи закрила, които са предимно майки с деца и ще им бъдат предоставени необходимите медицински препарати като лекарства за алергии, антибиотици, препарати за ухапвания от насекоми и други.

Фондация „Ориент България“ ще обмисли допълнителни дейности и форми за сътрудничество с общината и релевантните институции, ако в бъдеще потокът от хора, търсещи закрила и бежанци в този районсе увеличи и потребността от лекарства и медицински грижи нарасне.

 

About the Author :