Община Болярово посреща новата учебна година с мерки срещу разпространение на вируси

Болярово, 15.09.2020

Учениците в Болярово имат индивидуални чинове и места в столовата като част от мерките срещу разпространение на вируси и зарази. От днес близо 60 деца от първи до четвърти клас ще получават безплатно топла закуска в столовата на Средно училище „Д-р Петър Берон“, както и обяд.

Със съдействието на общината топъл обяд е осигурен и за всички ученици от 1 до 7 клас, които са на целодневна форма на обучение, съобщи директорът Васил Гаджуров.

В столовата те ще се хранят на смени, като за всяко дете е определено място, което няма да се ползва от други ученици.

Осигурени са и нови чинове, така, че децата да бъдат на дистанция едно от друго по време на учебните занятия.

Освен дезинфектанти на входовете и в класните стаи, тези дни ще бъдат монтирани и диспенсъри с дезинфекциращи средства.

Към спазване на противоепидемичните мерки с цел защита на децата и техните семейства призова и кметът на общината Христо Христов в приветственото си слово при откриването на учебната година в средното училище вчера. На 14-те първокласника в СУ „Д-р Петър Берон“, както и за тези в ОУ „Стефан Караджа“ в село Стефан Караджово той подари книги с приказки. Общината е готова да помогне и финансово на родителите с тежки материални затруднения, допълни той.

170 са учениците от 1 до 12 клас в СУ „Д-р Петър Берон“, в това число и 12 осмокласника в новата професионална паралелка по предприемачество.

67 са учениците от 1 до 7 клас в ОУ „Стефан Караджа“, като се подготвят и документи на още четирима, за да бъдат записани.

Строги противоепидемични мерки са предприети и в Детска градина „Здравец“ и нейните филиали, които също отвориха врати от вчера. Там децата са 73.

About the Author :

Leave a reply