Община Болярово е създала над 300 дка гори

Болярово, 27.05.2020 г.

„Община Болярово е истински герой в залесяването“, заяви на днешното заседание на Общинския съвет лесоинженерът Никола Павлов. Той допълни, че община Болярово е създала над 300 дка гори в територии, които до момента не са били горски. Те вече са вписани във фонда на Регионалното управление по горите.

Общината е създала организация, чрез която не само местни фирми да имат работа като осигуряват превоз за дървата, но и за стриктен контрол от страна на горските служители за огледната сеч и навременната доставка на дървата до хората, каза още лесоинженерът Никола Павлов.

На днешното заседание съветниците одобриха и промени в годишния план за 2020 г. и ползване на дървесина от общинския горски фонд с цел осигуряване на достатъчно дърва за огрев на местното население

Беше взето и решение по 8 кубика дърва за огрев да бъдат осигурени на общопрактикуващите лекари и стоматолози в община Болярово от общинския горски фонд. По 3 кубика ще бъдат предоставени на единствения останал жив ветеран, военноинвалиди и техни близки.

 

 

About the Author :

Leave a reply