Община Болярово е сред одобрените общини за безплатен интернет

IMGP0612Община Болярово е сред одобрените общини от Европейската комисия по проект със средства от Европейския съюз  за безплатен безжичен интернет. 176 центрове на местната власт – 63 български общини по Програмата WiFi4EU, срещу ваучери на стойност 15 000 евро, ще могат да ползват безплатен интернет в района на центъра, площада,  в парковете и др. Освен в общинския център, от безплатния интернет достъп ще се възползват и други населени места от общината.

Целта на инициативата е до 2020 г. да бъде осигурен безплатен достъп до безжичен интернет на най-посещаваните места във всяко населено място в Европа. Ангажимент на общината  ще бъде поддръжката на мрежата.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е координатор на инициативата.

Общо 3 400 общини в Европа ще получат ваучери на стойност 15 000 евро за покриване на разходите за създаване на точки на публичен достъп до безжичен интернет на обществени места. Общият бюджет за тази покана е 52 милиона евро. Още две покани за кандидатстване ще бъдат обявени до края на 2020 година, като едната ще бъде по-късно през тази година.

About the Author :