Община Болярово домакин на футболните двубои в областния кръг от ученическите игри

IMG_9367На 26 март 2019 година, на градския стадион в Болярово се проведоха футболните двубои за областния кръг от ученическите игри. Те ежегодно се организират от Министерството на образованието и науката, съвместно с Министерството на младежта и спорта.

Футболните срещи бяха открити от старши експерт Георги Георгиев (РУО-Ямбол), който разясни правилата и реда на срещите в тази възрастова група – 5.-7. клас. Пожела на четирите класирани дотук отбори на училища (от 4 общини) успех и да играят спортсменски, толерантно и справедливо. Секретарят на община Болярово Мария Чанева (и председател на МКБППМН) също присъства на турнира. Тя пожела успех на всички отбори и най-достойните да продължат в следващата фаза – зоналната.

Първата среща бе между домакините от СУ „Доктор Петър Берон“ – град Болярово и ОУ „Кирил и Методий“ – град Елхово. Много оспорван двубой, завършил 7:6 в полза на домакините. С четири попадения на капитана на боляровци – седмокласникът Емил Михайлов и хеттрик на съученика му Желязко Тодоров. Радостта на многобройните боляровските фенове, дошли да подкрепят момчетата на стадиона, беше бурна и с нетърпение очакваха финала.

Втората среща бе между ОУ „Любен Каравелов“ – град Ямбол и ОУ „Кирил и Методий“ – град Стралджа. Въпреки че стралджанци се представиха отлично, ямболските момчета доказаха,че са по-добри, налагайки се с 5:0. Така се класираха за финала с домакините от Болярово.

Атрактивна бе срещата, която определи третите и четвъртите. С резултат 5: 1 стралджанските момчета станаха заслужено трети, а елховлии останаха на четвърто. Но реално си разделиха третото място.

На финала, ямболските ученици от „Любен Каравелов“ спечелиха заслужено купата, а домакините от Болярово останаха отново втори. Такъв бе и миналогодишният финал.

Успех на победителите напред в зоналните двубои пожела г-н Георгиев, връчвайки им купата. Връчи грамотите и на останалите, като им благодари за невероятния футболен празник, на който многобройните фенове станаха свидетели.

IMG_9268 IMG_9269 IMG_9271 IMG_9272 IMG_9341 IMG_9342 IMG_9364 IMG_9365 IMG_9366 IMG_9368 IMG_9369 IMG_9370

About the Author :