Общината сгафила, пак конкурс за шефовете на Библиотеката и Музея на бойната слава

КабранскиОбщина Ямбол оплела конците и се налага обявяването на нов конкурс за директори на Регионалната библиотека и Музея на бойната слава. Корифеите в Бялата къща трябвало освен да публикуват обявата във вестник, да подадат шефските места като свободни и в Бюрото по труда, а те пропуснали да направят това.

Запознати с хавата твърдят, че това изискване е ново, поради тази причина и дошла грешката на общинската управа. Нова – стара, в Бялата къща са длъжни да следят за промените в нормативната уредба, защото сега лентата трябва да бъде пусната отначало.

Според предишната ситуация, през януари трябваше да се проведат конкурсите за директори на Регионалната библиотека и Музея на бойната слава. Изискванията бяха концепция за развитие на институцията, както и събеседване.

Допуснати до „препитването” се оказаха през декември досегашният шеф на Библиотека Димитър Бечев, и временно изпълняващият директорската длъжност в Музея на бойната слава, подп. Милчо Начев., както и белетристът и актьор Стоян Чобанов. Чобанов бе подал документи и за двете позиции.

About the Author :