Обучения за майки и техните деца

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСерия от обучения, включващи упражнения с деца и родители, започнаха на 19 юли 2017 г. в зала „Йорданка Пастърмаджиева“ на БЧК-Ямбол. Темата на сесиите е „Ранно детско развитие“,  като в нея участват майки и деца на възраст до 1 година. Основната цел е родителите да натрупат полезни знания, умения и техники за упражнения, стимулиращи сензорно-моторната координация на деца в домашни условия.

Инциативата представлява съпътстваща маяка за превенция на социалното изключване по Оперативна  програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане  на най-нуждаещи се лица. Обученията ще продължат до 21.07.2017 г., като за по-голяма ефективност на OLYMPUS DIGITAL CAMERAзаниманията децата и родителите са разпределени в две групи и се провеждат за времето от 10.00 до 11.00ч. и от 11.00 до 12.00ч.

Водещ обучител е Радина Байрнаева  – представител на Академия за бебета, деца и родители „Kindyroo” и експерт в работата с деца и родители. С помощта на своите майки, децата участват в групови занимания, а богатото оборудване от играчки и специални уреди помага в обучението на родителите.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

About the Author :