Обучение на младежки лидери в Брюксел

IMG_0608-1Председателят на младежката организация на БСП – Ямбол Николина Генчева участва в обучение на ПЕС в Брюксел. По покана на Сергей Станишев членове на местни структури на БСП от цялата страна бяха част от българската делегация в Брюксел.

По време на двудневния форум в Брюксел, който се откри лично от Сергей Станишев, се обсъдиха теми за политиките в Европа и България, избори, кампании, демокрация и амбицията на левите да променят Европа.

Тези теми бяха засегнати и в дискусия с участието на Виктор Негреску. Той представи успешната онлайн платформа, която ползват активистите в Румъния. Негреску е член на Европейския парламент от групата на социалистите и демократите.

По-късно през деня обучението продължи с МараяЛафабер, която е заместник-генерален секретар на ПЕС и представи пред участниците различен поглед за ПЕС доброволците.

IMG_0622През втория ден от програмата Милен Марчев, който е директор комуникации на ПЕС  говори за добри практики при организиране на успешно политическо събитие.

„Обучението беше изключително полезно. Желанието да се говори за различното ни отношение към политиката и общуването по между ни и е доказателство, че се ориентираме добре и можем да поставим начало на промяната в България с предстоящите президентски избори“ – сподели Николина Генчева.

europaparlament2

About the Author :

Leave a reply