Бизнес обучение за тънкостите на онлайн търговията

DSC01158Бизнес обучение на тема „Онлайн търговията и възможностите пред малките и средни предприятия за увеличаване на продажбите“ се проведе днес, 17 октомври, от 10 часа, в малката зала на община Ямбол. То бе организирано от Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия. Лекторите бяха от DHL, АПИС и Българска агенция за експортно застраховане. Обучението откри Тодор Илиев, регионален представител на агенцията за Бургас, Сливен и Ямбол.

Възможността за продажби извън граница дават шанс за растеж на продажбите до 25 процента. При онлайн продажбите повече се котират премиум продуктите, т.е. онези, които са с по-висока стойност, отколкото обикновените, показват проучванията. Доверието на купувачите; логистичните проблеми; цената и липсата на опит са основните предизвикателства при он лайн продажбите. А през следващите 3-5 години се очаква продажбите през интернет да се увеличат три пъти.

DSC01159Секторите, чиито продажби онлайн са с най-бърз растеж, са модните стоки и електрониката – те заемат 50 процента от покупките направени през компютъра; расте купуването на продукти, свързани с грижи за домашните любимци и спортните стоки. Трябва да се предоставят повече опции за доставка, по-голям асортимент, сайтът да дава пълна яснота за допълнителните разхода, са установили експертите.

Онлайн търговецът е необходимо да проучи особеностите на конкретната нация, местните културни особености. Така например, в Китай се цени най-много високото качество на продуктите, купувани по интернет; във Великобритания държат на асортимента, а в Русия – на ценовия диапазон.

About the Author :