Обсъдиха мерки към връщащите се от чужбина и подлежащи на карантина

Ямбол, 18.03.2020 г.

Областният управител Димитър Иванов, кметът на Ямбол Валентин Ревански, на Елхово Петър Киров, на община Стралджа Атанас Киров, на „Тунджа“ Георги Георгиев, на Болярово Христо Христов, заедно с окръжния прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев, директора на ОДМВР старши комисар Калоян Милтенов, директорът на РДГП Елхово комисар Деян Моллов, директорът на ТД “Национална сигурност” Иван Мартинов и др. обсъдиха конкретни ситуации и начини на действия при повишаване броя на връщащите се у нас граждани пребивавали в други страни и подлежащи на карантина.

Кметовете и кметските наместници по села познават най-добре хората, които се връщат от чужбина и трябва да информират службите. Целта е да се избегнат опитите на отделни лица и групи хора да предоставят невярна информация за дестинациите, от които идват и нежелание да бъдат под карантина.
От институциите напомнят на всички под карантина, че нарушаването на карантината е наказуемо.

Поставените под карантина граждани ще бъдат постоянно проверявани спазват ли ограничителните мерки. Призоваваме за активност и гражданите, ако забележат неспазване на строгите мерки и нарушена карантина да сигнализират за това органите на реда и здравните власти.

Призивът на областният управител и институциите към опитващите се да избегнат карантината, е да бъдат отговорни към себе си, към своите близки и към усилията на обществото да се справи с пандемията коронавирус.

About the Author :

Leave a reply