Обръщение към всеки един от общинските ни съветници: Гласувайте по съвест!

СнимкаОбръщение КЪМ ВСЕКИ ЕДИН от общинските съветници в ОбС Ямбол, ОбС Тунджа, ОбС Стралджа, ОбС Елхово и ОбС Болярово от  ИК за предизвикване на Местен референдум срещу настаняването на мигранти под каквато и да е форма на територията на област Ямбол.

Налага се, да Ви призовем в деня на изборите, защото сесията Ви е  предварително замислена и обявена за понеделник. (27-ми март).  За да бъдем коректни, молим всички медии, при желание, да публикуват обръщението след края на изборния ден.

Дами и господа, общински съветници,

Предстои поредното изпитание на гражданската Ви съвест!
Предстои поредното изпитание на Истинността (или Лъжата) в дадената от Вас клетва пред избирателите Ви!
Правно становищеПредстои, най-вече, сами, чрез гласуването си да поставите поредното определение пред собственото си име!

Гласуването Ви,  за това дали да се допусне местния референдум или не – дори е безпредметно.  Броят на внесените подписи в подкрепа на местното допитване е по-голям от необходимият по закон (10%) , за да бъде реферндума задължителен т.е. задължително трябва да бъде проведен, за всяка една от петте общини в Областта.

Защо изобщо ще се внася на гласуване?

Никой не е обяснил?!

Призоваваме Ви!

Правно становище 1При гласуването на предстоящите Ви заседания относно провеждането на Местния референдум, ЗА който се подписаха близо 20 000 Ваши избиратели от областта, да гласувате по съвест и в съгласие с положената от Вас клетва!

Забравете партията, която представлявате, игнорирайте всички манипулации, частни интереси или каквото и да е друго, което би Ви отклонило от Вашия личен избор по съвест и според дадената клетва пред хората, които Ви избраха!

Референдумът е граждански, дами и господа, не е партиен!

Вие сте се заклели да защитавате не интересите на партия, коалиция и пр., а интересите на гражданите!

20 000 граждани изискваме точно това

Правно становище 2ВАШИТЕ ГЛАСОВЕ ДА БЪДАТ НАШИТЕ ГЛАСОВЕ!
За това и Ви избрахме, за това и Ви плащаме

– да гласувате ЗА онова, за което и ние сме ЗА!

Вижте и другото обаче:

Тези, които са против провеждането на Референдума (защо ли?!?) какво и как го вършат:

Вместо, респектирани от многогласната гражданска воля  ЗА Местен Референдум, да подредят бързо и законосъобразно действията – своите и Вашите, така, че той да се проведе, ТЕ СЕ СКРИХА ОТ ОТГОВОРНОСТ – набутаха на прицела на общественото внимание СТАНОВИЩЕ на Адвокатския съвет.
По традиция, с дребно хитруване

и пак по традиция – в последния момент,

ТЕ се опитват да манипулират – всеки един от вас и явно всеки един от нас!

Вижте ги:

Вместо да застанат с позиция, пък била тя и против гласовете на тези 20 000 жители на област Ямбол, противниците на Референдума предизвикват излишна конфронтация срещу адвокатите от този съвет, поставяйки ги на прицела на общественото недоволство.
Ясно е обаче, че  истинска цел на някои/й е всъщност  да обявят 20 000 души ЗА НЕЗНАЧИМИ ?!? И после те да си измият ръцете по пилатовски, с адвокатски съвет!

Позорна цел! Поредната!

Още повече самите адвокати, най-отгоре в документа, са заявили, че той НЯМА задължителен характер. Т.е. Вие, дами и господа общински съветници от Ямбол, Тунджа, Стралджа, Елхово и Болярово, НЕ СТЕ ЗАДЪЛЖЕНИ ДА СЕ СЪОБРАЗИТЕ С НЕГО, когато гласувате за/против провеждането на Местен Референдум!

Но за тези от Вас, дами и господа, за които становището на шестимата адвокати е с по-силна тежест от гласовете на 20 000 граждани, ние от ИК за Местен Референдум също ще ВИ ПРЕДОСТАВИМ ТАКОВА!

Обещаваме Ви и друго:
Ние ЩЕ БЪДЕМ ТАМ, на Вашето заседание, дами и господа общински съветници!

Ще бъдем там, заради хората, които са се подписали в подкрепа на референдума

Ще бъдем там И за да подкрепим общинските съветници, които СЕ съобразят с желанието на 20 000 Ваши избиратели.

Ние изпълняваме обещанията си.

Очакваме същото и от Вас!

ИК за провеждане на Местен референдум срещу настаняването на мигранти под каквато и да е форма на територията на област Ямбол.

About the Author :

Leave a reply