Обороти на нощни заведения скачат двойно при внезапни проверки на НАП

NAPЗасилени проверки по нощните заведения в дните около баловете започнаха данъчните инспектори от НАП Бургас.Пет акта за неиздаване на касови бележки и неизрядна документация, както и рязко увеличаване на оборотите, са резултатите от извършени внезапни проверки на нощни заведения в град Сливен от данъчни инспектори на НАП Бургас, съобщиха от приходното ведомство. След направени контролни покупки проверяващите екипи са извършили и няколкочасово нощно наблюдение на 9 заведения – барове и дискотеки в Сливен като за този период оборотите са скочили повече от двойно. Проверяващите са копирали и информацията от използваните програмни продукти за отчитане на продажбите с цел съпоставяне между оборотите, отразени в компютрите и фискалните устройства. При установяване на съществени разлики, на заведенията ще бъдат направени ревизии. Предстоят проверки и в Ямбол.

„Целта ни е оборотите да бъдат изцяло на светло. Нека бизнесът да печели добре, но и да плаща дължимите данъци и осигуровки. Контролът през летния сезон ще бъде силен не само по морето”, коментира и.д. директор на ТД на НАП Бургас г-жа Татяна Кънчева.

От началото на годината екипи на НАП Бургас са направили 1378 оперативни прoверки на търговски обекти, като 149 са завършили с издаването на актове за различни административни нарушения, най-честото, от които – неиздаване на касова бележка. През летния туристически сезон от приходното ведомство ще засилят контрола и по спазването на осигурителното законодателство по отношение на наличие на договори на сезонната работна ръка и внасянето на задължителните осигуровки от страна на работодателите. От НАП апелираха още винаги да се изисква касова бележка и да се подават сигнали за обектите, където това не се извършва.

 

About the Author :