Обновеното Лятно кино отвори врати с безплатна прожекция на филма „Диви и щастливи“

Ямбол,7.07.2020

Ремонтираното Лятно кино в ямболския градски парк посрещна зрителите на хитовия български филм „Диви и щастливи“ в комфортна обстановка. Преди прожекцията кметът на община Ямбол Валентин Ревански благодари на гражданите на Ямбол за приетата покана заедно да открият обновеното Лятно кино и изказа своята признателност към служителите на общинските предприятия, които извършиха ремонтните дейности. „Всеки иска да живее в чист и приветлив дом. Ямбол е нашият общ дом и трябва да пазим всяко едно място от него“, допълни той и припомни, че община Ямбол ще предоставя Лятното кино безвъзмездно на всички ямболски таланти, на школи и читалища.

Община Ямбол изказва своите извинения към тези, които не успяха да присъстват на прожекцията поради ограничения брой места.

Актьорите Яна Маринова и Александър Сано, участници във филма и гости на събитието, споделиха: „Това е най-хубавата прожекция на открито, която сме имали. За нас беше удоволствие да бъдем с ямболската публика!“ Двамата промотират творбата на режисьора Мартин Макариев в редица градове и се опитват да върнат публиката в летни кина и театри, задоволявайки потребността ѝ от култура. Хората са радостни да видят на живо популярни артисти, които познават от малкия и големия екран.

„Диви и щастливи“ пожъна успех като един от най-гледаните съвременни български игрални филми не само в България, но и в Република Северна Македония. Романтичната екшън комедия се разпространява в Канада, а поради световната пандемия се отложи турнето на екипа на „Диви и щастливи“ в Съединените щати, Дания, Испания и Норвегия.

,

About the Author :

1 Comment to “Обновеното Лятно кино отвори врати с безплатна прожекция на филма „Диви и щастливи“”
  • SOS
    July 7, 2020 - Reply

    Още един красив кът в нашия град.

Leave a reply