Област Ямбол е готова за провеждане на изборите

oblastenУтре, 25 март, започва извозването на бюлетините до секционните избирателни комисии – от 6.30 часа до обяд бюлетините ще потеглят към общините, съобщи днес на брифинг областният управител на област Ямбол Георги Чалъков. Във връзка изборите за 44-то Народно събрание на 26 март, неделя,  е приет Оперативен план за организацията на работата в деня на изборите на ЦИК и на МС. „Всичко към момента е нормално“, заяви още областният управител.

Досега няма фрапантни нарушения на предизборния процес, каза още той. Има няколко сигнала за поставяне на агитационни материали на неразрешени места, по които работи РИК. Полицията работи по няколко случая за продажба и купуване на гласове.

Областна администрация Ямбол подпомага технически цялостната работа по организиране и провеждане на изборите. За по-добрата организация на работата в изборната нощ и удобство на членовете на избирателните комисии, предаването на протоколите ще става в зала „Диана“ в град Ямбол. В залата има организирани работни места за членовете на РИК, места за изчакване и работни места за Информационно обслужване, които обработват резултатите от гласуването. Органите на полицията осъществяват контрол в транспортирането на протоколите и в охраната на залата. Има създадена цялостна организация и на движението около залата.

About the Author :

Leave a reply