Областният управител праща почистващите фирми тази вечер да хвърлят превантивно сол и препарати

OBLТази вечер след 20 часа пътно поддържащите фирми ще започнат с обработка на пътищата от републиканската пътна мрежа и от общинските пътни мрежи със сол и препарати, които са нашата превенция срещу обледяването на пътищата, заяви областният управител Димитър Иванов. Той призова медиите и хората също да контролират почистващите фирми дали си вършат работата по опесъчаване и почистване, защото според него проблемът със затъналите над 70 коли край стралджанското село Тамарино на 31 декември е бил и заради липса на достатъчна техника на пътя.

Републиканската пътна мрежа се почиства от две фирми – „ПСФ Мостинженеринг” и „Технострой инженеринг”, като част от тях имат и договори за почистване на общинската пътна мрежа. Отделна фирма почиства ямболския участък на магистрала „Тракия”.

„Всичко като договори, което има за плащане, всички финансови средства са осигурени на пътноподдържащите фирми, проверили сме техниката, проверили сме препарати, соли, пясък, всичко е налично. Няма предпоставка да не се опесъчават пътищата, да не се обработват с препарати и със сол и луга”, каза още Димитър Иванов.

 

 

About the Author :

Leave a reply