Областният управител откри учебната година в ПГЗ “Христо Ботев”

15.9.2014 013На 15 септември – първия учебен ден, областният управител инж. Николай Пенев бе официален гост на тържественото откриване на новата учебна година в Професионалната гимназия по земеделие “Христо Ботев” – гр. Ямбол. По време на училищното тържество, той приветства временно изпълняващия длъжността директор Теньо Боев, педагогическия колектив и учениците на гимназията.

„Обръщам се към преподавателите в Професионална гимназия „Христо Ботев”, с искрени пожелания за спорна работа и успех през новата година. Вашият труд е един от най-достойните, затова в днешния ден изказвам своето уважение и признателност. На възпитаниците ви пожелавам да бъдат амбициозни, да вървят само напред и нагоре. Уверен съм, че подготовката, която получават в гимназията, ще бъде отлична основа за бъдещата им професионална реализация”, това заяви на откриването на новата учебна година областният управител инж.Николай Пенев. Той пожела на учители и ученици приповдигнатото настроение от днешния празник да ги съпътства през всеки един ден на учебната 2014-2015 г.

Тази година в ПГЗ „Христо Ботев” ще се обучават общо 150 ученика в 8 паралелки и 100 ученика в 4 паралелки задочна форма на обучение.

В първия учебен ден 1 268 първокласници ще прекрачат прага на ямболските училища, а учениците в областта са близо 14 000.

About the Author :