Областният управител кани собствениците на фермата от Болярово и баба Дора на заседание на Щаба за координиране мерките по предотвратяване на болестта чума

36661556_267742837310667_4601499292304146432_nДимитър Иванов, областен управител на област Ямбол, председател на Областен координационен щаб за координиране мерките по предотвратяване на болестта чума по дребните преживни животни призова собствениците на засегнатата ферма в Болярово да допуснат ветеринарните власти утре /събота, 21 юли 2018г./ за вземане на втори проби от отглежданите от тях животни.

Вземането на новите проби от овцете в стопанството на Ана и Тодор Петкови в Болярово бе уточнено по време на заседание на Областния щаб, в присъствието на министър Порожанов. Предложението бе съобщено и предложено на собствениците на засегнатата ферма. Въпреки решението им, днес вземането на повторни проби за чума по преживните животни, бе възпрепятствано.

Ако утре ветеринарните лекари вземат проби, те ще бъдат приоритетно обработени, уверява областният управител, и оповестени на собствениците, и на членовете на Областния щаб.

В тази връзка Димитър Иванов свиква членовете на Щаба на заседание в сряда, 25 юли 2018г., от 13.00 часа. На заседанието ще бъдат поканени и собствениците на фермата в Болярово Ана и Тодор Петкови, както и Тодорка Сакалиева /баба Дора/, собственик на фермата с кози от село Шарково, за търсене на конкретни решения.

 

About the Author :

Leave a reply