Областният управител и спортното министерство с предложение за решение по казуса с базата за БК „Априлец“

Ямбол, 13.12.2019 г.

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов коментира пред медиите казуса с върнатите решение на Общински съвет „Тунджа“ и по-специално, решението касаещо спортна база за боксов клуб „Априлец“.

За мен като областен управител е изключително важно да се развива спортът в областта, младите хора да спортуват в хубава база. Подкрепям и се гордея с постиженията на треньорите и спортистите на боксов клуб „Априлец“, подкрепям и това те да получат базата, но всичко това трябва да се случва по законен начин. Отдаването на базата трябва да стане със законосъобразно решение. Общинските съветници от „Тунджа“ знаят, че са гласували напълно незаконосъобразно решение.

Тъй като знам колко важно е това да се осигурят средствата от държавата за базата на боксовия клуб и да не бъдат загубени те за 2019 година, проведох разговор с Министерство на младежта и спорта и стигнахме до предложение, което съм представител на част от съветниците и на кмета на общината. За да се изпълни проектът и да не се загубят средствата, предложението ни е ОбС да вземе решение и община „Тунджа“ да проведе процедура по отдаване под наем на помещенията за спортна база на клуба. Така Министерство на младежта и спорта ще има законовите основания да отпусне средствата за ремонт. Или общината да се съобрази с изискванията на ЗФВС да има действаща Наредба за реда на управление на спортни обекти.

About the Author :

Leave a reply