Областният съвет на БСП – Ямбол с декларация против обявяването на Русия за заплаха за националната сигурност

davДо Президента на Република България

До Народното събрание на Република България

До Министър-председателя на Република България

До ПГ на Коалиция „БСП за България”

До средствата за масово осведомяване

ДЕКЛАРАЦИЯ

От Областен съвет на БСП – Ямбол

Ние, членовете на Областен съвет на БСП – Ямбол с възмущение научаваме за доклада на правителството за състоянието на националната сигурност  на Република България, който посочва: „Русия е сред основните източници на регионална нестабилност и заплашват нашата основна цел за единна, мирна и свободна Европа”. Българското правителство разглежда Русия, като една от основните външнополитически заплахи за националната сигурност на България . Това е едно от заключенията в приетия преди 3 седмици от правителството доклад.  Омерзително е, че този правителствен акт се осъществява в навечерието на 140-годишнината от Освобождението на България от турско робство , за което решаващ и изключителен принос има тъкмо Русия. Тази слугинска проамериканска позиция е недопустим удар върху вековните връзки между братските народи на България и Русия.

Неприемливо е едни и същи хора да балансират сред големите геополитически играчи в опит за собственото си оцеляване, като надзиратели в една колониална България. Това са хора, които нямат никакво достойнство или поне срам.

Ние, членовете на Областния съвет на БСП – Ямбол сме на мнение, че не Русия е заплаха за националната сигурност, а днешнтото правителство е заплахата. Съвместно с патриотите, те доказаха, че не са нещо повече от жалка колониална администрация. С този акт се легитимира това, което е основната формула на западните неолиберални ястреби – противопоставяне на обществото, за да бъде по-лесно манипулирано, заблуждавано и разделяно. Затова у нас хората са станали безлични и безразлични от мъка и мизерия. Сигурни сме, че няма нормален български гражданин, който да не посреща с гняв тази позоряща България официална държавна позиция.

Категорично настояваме Народното събрание на Република България да отхвърли Доклада за състоянието на националната сигурност на Република България през 2016 г. в частта му за оценката на Русия като риск за националната сигурност на страната ни.

Областен съвет на БСП – Ямбол

About the Author :