Областният директор на МВР – Ямбол старши комисар Генчо Иванов: Над 80 % от състава на полицията е обновен

DSC06898Над 80 % от състава на областната дирекция и в районните полицейски управления е обновен, съобщи областният директор на МВР – Ямбол старши комисар Генчо Иванов.  Той поясни, че в полицията работят основно млади момчета, които са започнали работа преди 2-3 години. За сравнение той разясни, че само през миналата година в областната дирекция на МВР в Ямбол са проведени 13 конкурса за назначаване на нови служители, а и в момента тече конкурс за назначаване на 13 служители с полицейски функции, които ще бъдат разпределени по районните управления.

Генчо Иванов обясни, че дирекцията се стреми непрекъснато да развива своите служители и даде за пример как техен 28-годишен служител преди три дни се е завърнал от обучение в Индия, където е бил на специализиран  курс.

Все още окончателно не е попълнен съставът на областната дирекция и на районните управления „Полиция”, но броят на постъпилите полицаи надвишава броят на излизащите от системата, което е добър знак, че кризата с липсата на кадри ще бъде преодоляна окончателно.

About the Author :

Leave a reply