Областната дирекция на МВР-Ямбол с най-висока разкриваемост на престъпленията в страната

IMG_7454Областна дирекция на МВР-Ямбол е с най-висок процент разкриваемост на престъпленията в страната през 2018 г. – 68,38 процента, съобщи днес, 14 март 2019 г., зам.-директорът й Евгени Христов, изпълняващ длъжността директор, след проведения анализ на дейността за изминалата година. Много добрата оценка на професионалното и политическо ръководство на МВР беше заявена лично от главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. В брифинга участваха още старши комисар Бисер Костадинов, зам.-директор на Главна дирекция “Гранична полиция” и окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

Намалена е и регистрираната престъпност в област Ямбол със 160 престъпления, като общият им брой през IMG_7456изминалата година е 1 556. Много добри резултати отчита Областната дирекция на МВР при разкриване на регистрираните грабежи, както и при престъпленията против собствеността в малките населени места. Висока е оценката за работата на мобилните екипи, сформирани по заповед на министъра на вътрешните работи за работа с рискови групи и самотно живеещите хора, както и работата по корупцията, отбеляза комисар Евгени Христов.

Налице са 20 досъдебни производства за корупция срещу бивши и настоящи ръководители от местната администрация в региона, от изпълнителната власт и те са предадени на прокуратурата. На Специализираната прокуратура в София са предадени 6 от тях. В момента вървят проверки и по експертните лекарски комисии.

Целите, които си поставяме за 2019 г., са почти аналогични с тези през 2018 г. плюс ангажиментите ни по изборите за европейски парламент и местните избори тази година – да осигурим нормални предизборен и изборен процес и да гарантираме  политическите права на гражданите в региона, допълни комисар Евгени Христов.

За предотвратяване на телефонните измами от МВР-Ямбол са раздали 21 хил. листовки с описани в тях кои са най-често използваните от измамниците способи. Информационните кампании са провеждани заедно с “Български пощи” АД и с директорите на всички банкови клонове в региона. Отбелязано беше, че криминалният контингент, занимаващ се с телефонните измами, не е само от регион Ямбол, измамниците действат включително и от Румъния, затова се работи в много тясна връзка със сектора в Главна дирекция “Национална полиция”, който се занимава само с тази дейност.

 

About the Author :

Leave a reply