Обединеното детско заведение в Тенево навърши 35 години

DSC01306ьОгряна в светлина, озарена от детски усмивки, озвучена от детски песни – така голямата зала на читалището в c. Тенево на 31 май посрещна всички  гости, дошли да споделят радостта на децата от ОДЗ „Кольо Тенев” – Тенево.  А поводът е 35-ят рожден ден на нашата детска градина.

Ден преди първи юни – Деня на детето, това мило тържество се превърна в красиво  вълшебно, сътворено от чистотата и съвършенството на децата.

Скъпи гости на празника Нели Славова, председател на Общинския съвет „Тунджа”, Пенчо Пенев, заместник-кмет на община „Тунджа”, Димитър Комитов – кмет на  Тенево и  Димитър Димитров – началник на отдел „Образование”  в  общината.  В залата на читалището бяха и Янка Лилова, председател на Съвета на директорите на детските градини в община „Тунджа”, директори на общински детски градини, родители и жители на селото.

В концертната програма участваха всички деца –  дори и тези от яслената група, както и бивши възпитаници на детската градина, настоящи ученици в Основно училище „Васил Левски”, с. Тенево. Богатата палитра от изпълнения, вплетоха  в едно народни танци, модерни ритми, ромски танц, драматизации и песни за приятелството  …. и  публиката очарована и запленена, обобщи в една дума чувството – „Прекрасно”!

На сцената бъдещите първокласници, децата от групата за задължителна предучилищна подготовка, получиха своите удостоверения за завършена подготвителна група.

На детската градина и малките палавници гостите поднесоха много подаръци, но най-сладкият им дари кметът на село Тенево, Димитър Комитов – огромна торта, която озари сцената и изпълни детските сърца с радост.

И когато децата и педагозите духнаха свещичките, си пожелаха да се сбъднат думите на заместник-кмета Пенев – следващата юбилейна годишнина на детската градина да празнуват не 57, а 150 деца.

Да ни е честит празникът, да са ни живи и здрави децата, и нека посреща повече малчугани Обединено детско заведение „Кольо Тенев” –  Тенево.

 

Нели Ройдева

мениджър на НЧ „Просвета 1910”, с. Тенево

About the Author :