Обвиняват елховски прокурор за престъпление по служба

Ямбол, 26.01.2021 г.

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност прокурор от Районна прокуратура-Ямбол за извършено от него престъпление по служба, съобщават от прекуратурата.

Магистратът е обвинен за това, че на 29.05.2018 г., в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – по това време административен ръководител, районен прокурор на гр. Елхово, изготвил постановление за връщане на веществено доказателство – автомобил, в нарушение на служебните си задължения. Районен прокурор на Елхово по това време беше Стойко Иванов.

Автомобилът е бил върнат на неправоимащо лице – чужд гражданин. През 2016 г. колата е била задържана от служители на ГПУ-Елхово, тъй като е била обявена за издирване в Шенгенската информационна система от германска застрахователна компания. Освен това, магистратът нарушил и принципа на случайния избор на наблюдаващ прокурор, като с писмена резолюция възложил сам на себе си разследването по образуваното през 2016 г. досъдебно производство в Районна прокуратура-Елхово.

Днес, 26 януари 2021 г., главният прокурор на Република България внесе във Висшия съдебен съвет искане за временно отстраняване от длъжност на обвинения. Прокурорската колегия ще заседава утре – 27 януари.

About the Author :

2 Comments to “Обвиняват елховски прокурор за престъпление по служба”
 • паце.енд
  January 26, 2021 - Reply

  каква заплата е получавал, назначеният от него управител.

  Припомняме, че въпреки нееднократните официални усилия на кмета Ревански, от ДКЦ1! не беше подадена информация, относно реалното вънаграждение на Управителя на Общинското дружество В резултат на това, ОбС взе решение да му определи заплащане:

  1. Определя месечно възнаграждение на управителя на „ДКЦ № 1-Ямбол“ ЕООД д-р Венцислав Иванов Славов, в размер до четирикратния размер на минималната месечна работна заплата, установена за страната за съответния месец, считано от 1 януари 2021г., за срок от 4 /четири/ месеца.

  Ревански – Мога много да коментирам, по този въпрос, но засега ще се въздържа. По-късно ако има въпроси ще отговоря, каза в дадената му възможност да допълни внесеното от него предложение на декемврийското заседание на ОбС.

  Въпроси нямаше. Вчера на Заседание на Комисията по териториално устройство, и на която за сведение беше даден плана за вътрешния Одит на общината, съветникът Сивкова е предложила в списъка на одитираните да бъде включено и общинскито дружество ДКЦ 1.
  Не, че има съмнения в коректността на сметките там, ама пък поне ще научим колко сме му плащали на човека!
  Разбира се, ако кметът реши да се съобрази /не е длъжен/ с направеното предложение в Комисията.
  Всъщност друга е точката, по която може да стане сблъсък на заседанието на Съвета в четвъртък, но може и да не стане, така че ще изчакаме…

 • stan4o
  January 26, 2021 - Reply

  За заплатИТЕ в ДКЦ 1 – счетоводителката – НА сТОЯН Драгнев жему да отговори !!! – http://yambolnews.net/obshtina-yambol/item/40354-za-zaplatata-na-edin-upravitel-na-obshtinsko-druzhestvo-shte-stane-vapros

Leave a reply